|
|
![]() |
![]() |
![]() |
||||||||||||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||
|
|
|||||||||||||||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||||
| Soğutma Soğutma ile ilgili Merak Ettikleriniz, Sormak İstedikleriniz, Genel Soğutma Konuları |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 (permalink) | ||
![]() Üyelik tarihi: Aug 2010
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi :
![]() |
Arkadaşlar Antalyada içinde 4 adet server 2 adet 15 kva lık Ups ve elektronik cihazlar bulunan bir kabini (3,5x3,5x3 metre ve tek bir kapısı var)İki adet 12 saat dönüşümlü çalışan, 9000 BTU luk "düz tip" klima ile Bu günlerde (ağustos 2010) soğutamıyorum. Bir aydır ortalama on günde bir klima arızaları yaşıyorum. Bu kabinin sıcaklığının en fazla 25 derece olması gerekiyor. Önerilerinizi beklyorum.
Teşekkürler Cabbar Karasakal |
||
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
![]() |
9000 BTU kim önerdi bilmiyorum ama yanlış önerilmiş. Normal şartlarda 25 m2 lik odada 4 normal bilgisayar için (sürekli çalışan) 12000 BTU luk klima önerilir. Serverların verdiği ısı miktarını bilmiyorum. Fakat 12000 btu luk klima yeterli olacaktır.
9000 Btu luk klima ortamı istenilen sıcaklıkta tutamadığı için sürekli çalışıyordur. Bu sürekli çalışma fazladan elektrik harcamasına neden ve sizinde karşılaştığınız gibi çok fazla arıza yapar. Eğer değiştirmeyi düşünüyor ve bütçeniz biraz yüksek ise inverterli (ortama göre çalışma hızını ayarlayan) klima önerebilirim. Elektrik masrafınızda da biraz düşme olur. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
![]() |
Basitçe klima hesabı için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Klima Hesabı | Klima Hesaplamaları |
|
|
|