|
|
![]() |
![]() |
![]() |
||||||||||||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||
|
|
|||||||||||||||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||||
| Soğutma Soğutma ile ilgili Merak Ettikleriniz, Sormak İstedikleriniz, Genel Soğutma Konuları |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 (permalink) | ||
![]() Üyelik tarihi: Jun 2010
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi :
![]() |
Mrb Arkadaşlar
Foruma yeni üye oldum.Öncelikle Soğutma konusunda gerçekten faydalı bilgilerin olduğu bu forumu oluşturduğunuz için sizlere teşekkür ederim.Benim de kafama takılan bir konu var.Çok soğuk ortamlarada soğutma işlemi yaban dolapların (Sibirya gibi) normal ortamlarda soğutma yapan soğutuculara göre ne gibi farklılıkları vardır.Yani örnek verecek olursak sıcaklığın -20,-30 derece olduğu bir ortamda bulunan soğutucu dolabın bir birayı yada içeceği +4 derecede muhafaza edebilmesi ve ürünlerin soğuktan deforme olmaması,patlamamsı için nasıl bir sistem geliştirmemiz gerekir .Bu konuda biligisi olan arkadaşların yardımları bekliyorum.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. |
||
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
![]() |
Merhaba,
Sibirya şartlarını pek bilmiyorum. Ama sibirya gibi bölgelerde evlerin içi ısıtılıyordur. -20, -30 derecede yaşamak çok zor olsa gerek. Bu nedenle normal buzdolapları arasında yapı olarak bir fark olmayabilir. Soğutucu akışkan ve kullanılan malzemeler farklı seçilebilir. Aslında enerji tasarrufu için dışarıdaki soğuk havada kullanılabilir. Dışarıdaki soğuk hava ısıtıcı serpantinden geçirilip sabit sıcaklıkta kalacak şekilde dolabın içerisine gönderilebilir. Tabi dış ortam sıcaklığı istenilen sıcaklığın üzerine çıktığından gerekli sıcaklığı sağlamak için sisteme birde soğutma grubu ilave edilebilir. |
|
|
|