|
|
![]() |
![]() |
![]() |
||||||||||||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||
|
|
|||||||||||||||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||||
| Soğutma Devresi / Sistemi Elemanları Bir Soğutma Sisteminde Bulunan Elemanları ve Bu Elemanlar ile iligli Bilgileri Burada Bulabilirsiniz |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 (permalink) | ||
![]() Üyelik tarihi: Aug 2010
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi :
![]() |
değerli arkadaşlar.soğutmacılıkta amatör sayılırım elimde 20 hp bitzer çif kademe kompresör var,bu cihazı kullanmak istiyorum ama çif kademe ile hiç uğraşmadım,bu cihazda hangi ekipmanları kullanmam gerekir,bilen arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
tek kademede kullandığım ekipmanlar yeterli olurmu=kompresör.titreşim.kondenser.selenoid.gözet lemecamı.drayer.kombineprostad.expeyşin.evap.dönüş tüpü(eşanjörlü).dijital. şimdiden tşk ler. |
||
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
![]() |
Çift kademe kompresörleri genelde aşırı düşük sıcaklıklı uygulamalarda karşılaşılan yüksek sıkıştırma oranından dolayı buharlaşma sıcaklıklarının –34.4 °C ile -62.2 °C aralığında olduğu durumlarda verimi artırmak için tercih edilir. Kuracağınız sistemde aşırı soğutma gerekmiyorsa tek kademe kompresör daha uygundur.
Sistem devre elemanları genelde aynıdır. Çift kademe kompresörde daha yüksek basınç olacağı için bağlantıların çok iyi yapılması gerekir. Kompresörün üreticisine mail atarak daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
![]() Üyelik tarihi: Feb 2010
Rep Derecesi :
![]() |
çift kademeli kompresörler derin soğutma ve şok uygulamaları için uygundur
tek kademeli ile kullanılan elemanlar aynıdır ek malzemeler vardır. subcooler ve subcoolerda kullanılmak üzere genleşme valfi |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
![]() Üyelik tarihi: Sep 2010
Rep Derecesi :
![]() |
Alıntı:
daha önceki deneyimlerimi seninle paylaşırım ahmet72yildirim@hotmail.com |